Materialen en onderhoud

Materialen
Voor onze armbanden gebruiken we verschillende soorten materialen. Veelal werken we met leer, hout, natuursteen, RVS en DQ metaal.  DQ metaal is metaal wat voorzien is van een echt zilveren plating, een mooie kwaliteit dus. De metalen onderdelen zijn als nikkelvrij ingekocht.

Natuursteen armbanden: Door het gebruik van natuursteen en ons rvs logo kraal kan je deze armband dragen tijdens het douchen. Er is echter wel een kans dat de elastische kern wat uit gaat lopen. Maar als bv je elastiek is uitgerekt of een verbinding is losgegaan kan je je armband aan de kant leggen, maar dat is natuurlijk zonde! Tegen een kleine vergoeding kunnen we je armband opnieuw rijgen.

Houten kralen armbanden: Hout is een natuurproduct en kan door het dragen gaan "verkleuren" (iets wat wij van by Julian juist het mooie vinden aan houten kralen). Het wordt aangeraden niet met deze armbanden te gaan douchen/ zwemmen etc.

Koord armbanden: Een groot deel van de collectie bestaat uit PPM touw. Dit touw is zeer sterk, neemt gering water op, blijft drijven, wordt niet snel vies en droogt snel. Samen met de rvs magneet sluiting en de waterbestendige lijm staat dit garant voor een mooie kwaliteit en zeer lang draagplezier. Let met dit materiaal echter wel op dat je het niet draagt naast iets scherps (bv pin van je horloge) door het schuren kan het gaan rafelen.

Leren armbanden: Leer kan niet tegen water, natuurlijk is een spatje water geen probleem maar ga er niet mee douchen, sporten etc. Hierdoor kan kleurverschil ontstaan, het leer kan gaan breken of loslaten van de sluiting. Draag je armband met zorg en je zult er lang van genieten.

Onderhoudstips:

Als je je sieraad niet draagt bewaar ze dan donker en vochtvrij.

Vermijd direct contact met chemische middelen (zoals parfum) en vermijd chloor en zwavelhoudende substanties.

Heb je een zittend beroep waarbij je veel over een bureau schuift met je arm? Draag dan de zilverkleurige kralen en sluitingen aan de bovenkant van je pols om "krassen"te voorkomen.