Recyclede armabnde

Duurzame en handgemaakte herenarmbanden van gerecyclede PET-flessen

De keuze voor duurzame materialen is meer dan een trend. Dus gingen wij op zoek naar mogelijkheden om onze handgemaakte herenarmbanden te combineren met een positieve impact. We ontdekten een duurzaam koord, gemaakt van PET-flessen. 


Onze armbanden worden in Nederland gemaakt. En daarom vinden we het extra leuk dat we ook voor het koord een Nederlandse leverancier hebben gevonden. Ze zijn gespecialiseerd in het verwerken van PET-flessen. En ook hun productieproces is duurzaam. Alle benodigde energie wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Leuk weetje: in één kilo koord zitten 40 PET-flessen.


Het gaat om stijl en inhoud

Net zoals onze morsecode herenarmbanden een unieke manier zijn om een persoonlijke boodschap te dragen, zo vertel je met onze herenarmbanden van gerecyclede PET-flessen dat je duurzaamheid belangrijk vindt. Dat het je niet alleen maar om de stijl gaat, maar ook om de inhoud van de boodschap. En dat is volgens ons een trend die blijft groeien. 


Onze herenarmbanden zijn duurzaam in het dragen

De herenarmbanden zijn verkrijgbaar in drie kleuren: blauw, groen/bruin en zwart, met een rvs magneetsluiting. Ze zijn duurzaam, omdat het materiaal is gerecycled. En daarnaast zijn ze ook nog eens onverwoestbaar en dus duurzaam in het dragen. We hebben het materiaal uitgebreid getest en we zijn heel tevreden. De kleuren en het materiaal blijven mooi, ook al draag je de armband dag en nacht. Je kunt er ook mee douchen, want het koord neemt nauwelijks water op en droogt snel. En niet alleen het koord, ook de sluiting en de lijm zijn waterbestendig. Let er wel op dat het materiaal kan gaan rafelen als het in contact komt met iets scherps, bijvoorbeeld een pinnetje aan je horloge.  


Duurzaam in Nederland gemaakt

We staan aan het begin van de ontwikkeling naar een 100% circulaire economie. Door te kiezen voor gerecycled materiaal, dat ook nog eens volledig duurzaam in Nederland wordt gemaakt, stimuleer je die beweging. Met onze handgemaakte herenarmbanden van gerecyclede PET-flessen combineer je stijlvol vakmanschap met een positieve impact. Benieuwd naar de collectie? Ga naar de shop.